Verken de Veluwe

Binnen de niet officieel vastgestelde grenzen van de Veluwe liggen twee verschillende nationale parken. Dit zijn het Nationaal Park de Veluwezoom en het Nationaal Park de Hoge Veluwe. Allebei zijn ze op hun eigen manier uniek en een bezoekje waard om goed te verkennen. Maar ook buiten de Nationale Parken valt er heel wat moois in de natuur te verkennen.

De Veluwe is een vakantiebestemming voor jong en oud. Met elkaar fietsen, mountainbiken, klimmen of boomhutten bouwen en spelen in de natuur. Voor ruiters is er het 360 (!) kilometer lange Veluwe-trail, de mooiste ruiterroute van Nederland. Zoveel vierkante kilometers wilde natuur maken indruk. Weet u niet waar aan uw ontdekkingstocht te beginnen? Laat u verrassen en maak een keuze uit een van de vele routes voor wandelaars, fietsers, mountainbikers en ruiters.

 

Op en rond de Veluwe vind u verder tal van bijzondere culinaire initiatieven, diverse culturele hotspots en knusse Hanzesteden.

De bosrijke landstreek De Veluwe bevindt zich in de provincie Gelderland. Het is veruit het bekendste natuurgebied van Nederland en daarom een must-see voor alle natuurliefhebbers. De Veluwe is rijk aan cultuur, natuur en historie; een breed aanbod voor wekenlange ontdekkingen en vermaak. Er is veel te zien én te doen in en rond de bossen voor jong en oud; geniet van uw rust, of juist van actie met een van de talloze outdoor activiteiten. De Veluwe is één van de pareltjes van de Nederlandse natuur. Naast prachtige flora kent het gebied ook een gevarieerde wildpopulatie. Het is het thuis voor een verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder De Nederlandse Big Five.

De Veluwe bestaat uit zo’n 1000 km² gevarieerd natuurschoon centraal in Nederland en is daarmee ideaal voor een weekendje of weekje weg in eigen land. Het natuurgebied bestaat voor het grootste deel uit uitgestrekte bossen, maar daarnaast vindt u er tal van heidevelden, zandverstuivingen, vennen, landgoederen en kronkelende beken. Het Kootwijkerzand is het grootste stuifzandgebied van de Veluwe en meet zo’n 350 hectare.

Reserveer een fijne vakantiewoning op de Veluwe

Kiest u voor rust, of bent u juist graag actief? Op Bungalowpark De Goudsberg zit u altijd goed!