Meer dan de helft van het Nationaal Park bestaat uit bosgebied. De andere helft wordt gevuld met heideterreinen, open stuifzandgebieden en grasvlaktes. Hier loopt u kans om wilde zwijnen, reeën en moeflons te zien. Houd tijdens een bezoek aan één van de wild observatiepunten rekening met de windrichting; zodra de dieren u ruiken zijn uw kansen verkeken! In het park vindt u overigens ook verschillende bijzondere insectensoorten.

Het tweede Nationaal Park dat zich op de Veluwe bevindt, is de Hoge Veluwe. Het park is alleen tegen betaling, met ticket toegankelijk via de drie verschillende toegangspoorten, te vinden in Schaarsbergen, Hoenderloo en Otterlo.

Voor de outdoor liefhebbers is het een hoogtepunt van Nederlandse natuur. Het park kent nauwelijks gemotoriseerd verkeer. Wandelend, te paard of met de Segway houdt het steeds wisselende landschap u (desgewenst met begeleiding) kilometers lang zoet. Ook fietsend valt er veel te ontdekken, bijvoorbeeld op de ‘’witte fietsen’’ die binnen de parkgrenzen gratis beschikbaar zijn. Tussendoor even op adem komen? Er kan prima worden gevist en de busdienst brengt u graag naar een van de twee restaurants.

Breng dan een bezoek aan het beroemde Kröller Müller museum, met de op één na grootste Van Gogh-verzameling ter wereld, aan Natuurmuseum Museonder of aan Jachthuis Sint-Hubertus. U kunt ook een bezoek brengen aan één van de wildobservatiepunten. Misschien spot u wel een ree, edelhert of wild zwijn!

Het 5450 hectare grote Nationaal Park De Hoge Veluwe is één van de meest bezochte natuurparken van Nederland. Over het park verspreid staan verschillende wildschermen, van waaruit tijdens de schemering het wild te bewonderen is. De bronst (september/oktober) is dé tijd van het jaar om mannelijke edelherten te horen burlen, het geluid draagt kilometers ver.

Reserveer een fijne vakantiewoning op de Veluwe

Kiest u voor rust, of bent u juist graag actief? Op Bungalowpark De Goudsberg zit u altijd goed!