Verken de Veluwe

Binnen de niet officieel vastgestelde grenzen van de Veluwe liggen twee verschillende nationale parken. Dit zijn het Nationaal Park de Veluwezoom en het Nationaal Park de Hoge Veluwe. Allebei zijn ze op hun eigen manier uniek en een bezoekje waard om goed te verkennen. Maar ook buiten de Nationale Parken valt er heel wat moois in de natuur te verkennen.

De Veluwe

De bosrijke landstreek De Veluwe bevindt zich in de provincie Gelderland. Het is veruit het bekendste natuurgebied van Nederland en daarom een must-see voor alle natuurliefhebbers.

Nationaal park veluwezoom

Het Nationaal Park Veluwezoom beslaat 5000 hectare en wordt beheerd door Natuurmonumenten. De Veluwezoom is het eerste Nationaal Park van Nederland.

Nationaal park de hoge veluwe

Het tweede Nationaal Park dat zich op de Veluwe bevindt, is de Hoge Veluwe. Het park is alleen tegen betaling, met ticket toegankelijk via de drie verschillende toegangspoorten, te vinden in Schaarsbergen, Hoenderloo en Otterlo.

Cultuur op de Veluwe

Op en rond de Veluwe vind u verder tal van bijzondere culinaire initiatieven, diverse culturele hotspots en knusse Hanzesteden.

Kroondomein het loo

Niet gelegen in één van de twee nationale parken, maar absoluut wel noemenswaardig, is Kroondomein Het Loo. Dit domein is met zijn ruim 10.000 hectare het grootste landgoed van Nederland.

Kootwijkerzand

Het Kootwijkerzand is een stuifzandgebied op de Veluwe. Ten noorden van het zand ligt het dorpje Kootwijk, en ten oosten van het zand ligt Radio Kootwijk, een oud zendstation. Het gebied bestaat in het midden uit een groot open stuifzand.

Reserveer een fijne vakantiewoning op de Veluwe

Kiest u voor rust, of bent u juist graag actief? Op Bungalowpark De Goudsberg zit u altijd goed!